У Харкові невідомі побили журналіста

Читать на русском
В результаті інциденту постраждалий був госпіталізований до Харківської міської лікарні. Наразі він знаходиться у відділенні інтенсивної терапії.

У п'ятницю, 7 червня, під час конфлікту на території одного з торгових центрів Харкова невідомі побили журналіста місцевого телеканалу.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на прес-службу поліції Харкова.

Як повідомляється, під час конфлікту на території ТЦ «Барабашово» невідомі особи напали на оператора одного з місцевих телеканалів. Нападники завдали тілесних ушкоджень та заволоділи знімальним обладнанням.

Зазначається, що в результаті інциденту постраждалий був госпіталізований до Харківської міської лікарні. Наразі він знаходиться у відділенні інтенсивної терапії.

«Слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій)», - заявили в поліції.

Підрахували, скільки нападів на журналістів сталося в Україні з початку рокуВідзначається, що два напади на журналістів в березні відбулися через конфлікти на релігійному грунті, ще ряд - під час виборчої кампанії.

Крім того, внаслідок конфлікту на території ТЦ «Барабашово» постраждали 9 осіб. Всім постраждалим була надана медична допомога. Конфлікт виник через суперечку між групою невідомих осіб та підприємцями.

«За фактом групового порушення громадського порядку відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 293 Кримінального кодексу України», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, за даними Національної спілки журналістів України, з початку 2019 року було зафіксовано 30 випадків застосування сили до журналістів. Лише у травні було зафіксовано 7 інцидентів фізичної агресії щодо журналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: