Зеленський звільнив у запас ще одного чиновника СБУ

Читать на русском
Віталій Маліков був першим заступником голови СБУ і керівником Антитерористичного центру при СБУ.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про звільнення з військової служби в запас першого заступника голови СБУ Віталія Малікова.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в указі глави держави №352, повідомляється на сайті президента в четвер, 6 червня.

«Звільнити генерал-полковника Малікова Віталія Володимировича з військової служби в запас Служби безпеки України в зв'язку з проведенням організаційних заходів з правом носіння військової форми одягу», - йдеться в указі.

Віталій Маліков з 1991 по 2005 рік обіймав різні посади в Міністерстві внутрішніх справ. А з травня 2014 року розпочав службу в СБУ. Він займався питаннями роботи Антитерористичного центру при СБУ.

У липні 2015 року указами президента Петра Порошенка Малікова призначили першим заступником голови СБУ і керівником Антитерористичного центру при СБУ.

А в серпні 2016 Маліков указом Порошенка отримав звання генерал-полковника. Він також отримав нагороду від Міноборони «за доблесть і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку» - вогнепальну зброю.

Нагадаємо, 31 травня президент Володимир Зеленський підписав кілька кадрових указів щодо керівництва СБУ. Тоді він звільнив Віталія Малікова з посади першого заступника глави СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: