Аварія катера в Будапешті: з Дунаю підняли перші тіла загиблих туристів

Читать на русском
У столиці Угорщини Будапешті рятувальники почали витягати тіла туристів, які загинули внаслідок зіткнення двох теплоходів на Дунаї.

У столиці Угорщини Будапешті рятувальники почали витягати тіла туристів, які загинули внаслідок зіткнення двох теплоходів на Дунаї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Index.hu.

Капітан корабля, який врізався в затонулий у Будапешті теплохід, – українецьГромадянин України є капітаном річкового теплохода Viking Sygin, який зіткнувся з прогулянковим теплоходом Русалка в Будапешті, в результаті чого останній затонув з 35 людьми на борту.

У понеділок, 3 червня, з Дунаю витягли тіло чоловіка, його знайшли на відстані понад 100 км вниз за течією від столиці Угорщини в регіоні Бач-Кішкун.

«Імені загиблого поки не назвали, але за даними угорських ЗМІ, це корейський турист віком близько 60 років», – ідеться в повідомленні.

Крім того, також водолази дістали з води тіло жінки. Її знайшли в уламках прогулянкового теплоходу, які лежать на дні Дунаю поблизу мосту Маргіт, де сталася аварія.

Пошукова операція триває.

Постійні дощі та сильна течія заважали водолазам проводити роботи. Багато з тіл, як вважають, все ще перебувають всередині затонулого теплохода.

Нагадаємо, прогулянковий катер затонув у середу ввечері за кілька метрів від опори моста Маргіт навпроти будівлі парламенту Угорщини.

На борту човна перебували 35 осіб – 33 корейських туристи та двоє членів екіпажу. Семеро людей загинули, ще сімох вдалося врятувати, 21 особа вважається зниклою безвісти.

Як і раніше офіційно не названі причини аварії. Відомо, що катер впав на бік через 7 секунд після зіткнення й затонув.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: