Запорізька АЕС достроково підключила 4-й енергоблок після ремонту

Читать на русском
Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) у ніч на неділю підключила до мережі енергоблок номер 4 після завершення середнього ремонту, який розпочали 7 березня 2019 року.

Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) у ніч на неділю підключила до мережі енергоблок №4 після завершення середнього ремонту, який розпочали 7 березня 2019 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ЗАЕС.

Повідомляється, що підключення до мережі відбулось 1 червня 2019 року о 23:43. Наразі в роботі АЕС перебувають п’ять енергоблоків. Енергоблок №2 й надалі перебуває на плановому капітальному ремонті.

«Зауважень до роботи основного устаткування чинних енергоблоків та персоналу немає», – повідомили на ЗАЕС.

Відмітимо, що Запорізька атомна електростанція є найбільшою АЕС в Європі й має 6 енергоблоків із потужністю в 6 ГВт.

Раніше повідомлялося, щро на Рівненській АЕС відключили третій енергоблок. На РАЕС повідомили, що блок був виключений у суботу, 25 травня, о 8:14 згідно з узгодженою заявкою через несправність у системі продувки першого контуру, станом на 8:30 у роботі перебуваютьтри енергоблоки із сумарним навантаженням у 1810 МВт.

Нагадаємо, що на Рівненській АЕС сталася пожежа. Займання було зафіксоване о 21:04 30 квітня, внаслідок нього відбулося аварійне відключення третього енергоблоку електростанції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: