США і Німеччина обговорили Україну

Читать на русском
Помпео і Маас обговорили взаємодію США і Німеччини щодо України. Сторони виступили за підтримку санкцій проти Росії.

На зустрічі в Берліні держсекретар США Майк Помпео і Гайко Маас, міністр закордонних справ Німеччини, обговорили питання міжнародної політики щодо України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив Помпео, спілкуючись із журналістами на спільній прес-конференції з Маасом, повідомляє Голос Америки.

Помпео подякував Маасу за підтримку санкцій проти Росії і підкреслив важливість співпраці Німеччини і США, зокрема, що стосується України. Маас, у свою чергу, наголосив на необхідності для Росії «негайно зробити конструктивні кроки не тільки щодо України, але ж щодо України - перш за все».

«У світлі практики російської збройної агресії сподіваємося, що німецький уряд зробить кроки, обумовлені в рамках Уельської домовленості щодо зміцнення підтримки НАТО», - зазначив Помпео.

Маас зазначив, що під час свого візиту до Києва, на цьому тижні, він «дуже чітко висловився і заявив, що новий президент і новий уряд заслуговують на нашу повну підтримку в продовженні реформаторського курсу України і що ми працюємо з іншими країнами Великої сімки над досягненням цієї мети».

«Зараз дуже важливо стежити за подіями в Україні. Це також справедливо для Мінського процесу. Тут потрібен прогрес. Ми подолали перешкоди тут і хочемо якомога швидше встановити співробітництво на різних рівнях: у Нормандському форматі та й на інших рівнях», - зазначив він.

Напередодні Франція і Німеччина висловили підтримку Україні. Глави МЗС Франції і Німеччини оприлюднили спільну заяву після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським 30 травня.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно звільнити українських моряків і кораблі, що їх було захоплено біля Керченської протоки в листопаді минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: