У Wikileaks заявили, що Ассанжа перевели до тюремної лікарні

Читать на русском
У Wikileaks повідомили, що засновник ресурсу Джуліан Ассанж був переведений до лікарні в'язниці Белмарш у зв'язку з проблемами зі здоров'ям.

У Wikileaks повідомили, що засновник ресурсу Джуліан Ассанж був переведений до лікарні в'язниці Белмарш у зв'язку з проблемами зі здоров'ям.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у заяві сайту.

Чи видадуть Ассанжа США – прогнозWikiLeaks стверджує, що Ассанжа арештували з метою екстрадиції в США. Також британський адвокат заявив, що Ассанж заарештований у зв'язку із запитом США.

Wikileaks не наводить деталей госпіталізації, але підкреслює, що стан Ассанжа погіршувався протягом семи років.

Також повідомляється, що у в'язниці він сильно схуд.

«Стан Ассанжа значно погіршився після семи років перебування у посольстві Еквадору в умовах, несумісних з базовими правами людини», - йдеться у заяві.

Зазначається, що чергові слухання у справі про екстрадицію засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа відбудуться у четвер в суді лондонського округу Вестмінстер.

Нагадаємо, Ассанж переховувався в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року, щоб уникнути екстрадиції до Швеції або Сполучених Штатів. На початку квітня він покинув посольство і відразу ж був заарештований.

У березні Ассанж був позбавлений всіх засобів зв'язку через порушення письмового зобов'язання від 2017 року не поширювати повідомлення, які передбачали б втручання у відносини з іншими державами. Він поширив заяву про невинність Росії в справі Скрипаля. Пізніше Еквадор почав переговори з британським урядом про видачу Ассанжа.

Парламент Великобританії запропонував екстрадувати Ассанжа до Швеції.

Лондонський королівський суд району Сазерк 1 травня засудив засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа до 50 тижнів тюремного ув'язнення за порушення правила виходу під заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: