У США спецпрокурор оголосив про відставку

Читать на русском
У США спецпрокурор Роберт Мюллер, який займався розслідуванням про можливе втручання РФ в американські вибори, оголосив про свою відставку.

У США спецпрокурор Роберт Мюллер, який займався розслідуванням про можливе втручання РФ в американські вибори, оголосив про свою відставку.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Інтерфакс-Україна в середу, 29 травня.

«Наше розслідування завершено. Ми офіційно закриваємо управління спецпрокурора, а я йду з міністерства юстиції», - сказав Мюллер під час першого публічного виступу в Мін'юсті США після 674 днів розслідування.

При цьому він висловив надію на те, що йому доведеться виступати з приводу розслідування лише цього разу.

«У разі будь-якої моєї появи перед Конгресом я не надав би йому інформації більше за ту, яка вже і так оприлюднена», - сказав Мюллер.

Він наголосив, що будь-які свідчення з його боку були б безпосередньо пов'язані зі змістом доповіді про російське втручання, підготовленою його командою.

Спецпрокурор зазначив, що розслідування щодо президента Дональда Трампа не могло привести до висунення звинувачень, оскільки це суперечило б основному закону країни.

«Президент не може бути звинувачений у скоєнні федеральних злочинів, поки він перебуває на своїй посаді. Це суперечило б Конституції», - сказав Мюллер, пояснюючи, чому проти Трампа були висунуті конкретні звинувачення.

Як відомо, 18 квітня Мін'юст США опублікував доповідь Мюллера у «російській справі». За його висновками змови Трампа і Москви не було, але при цьому Росія втручалася у вибори президента у 2016 році.

Нагадаємо, що скандал з можливим російським втручанням в американські вибори виник після обрання Трампа президентом США у 2016 році. Демократи, у тому числі і Хілларі Клінтон, яка програла вибори, звинуватили РФ у маніпуляціях у соцмережах й у зломі комп'ютерів Демократичної партії. Росія відкидає звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: