Україна знижує імпорт і нарощує видобуток газу

Читать на русском
За два місяці власний видобуток газу зріс на 3%, а поставки з Європи знизилися на 20 відсотків.

За два місяці 2019 року імпорт газу з країн ЄС знизився на 20% - до 0,9 млрд куб. м. При цьому видобуток газу зріс на 3% - до 3,5 млрд куб. м.

Як пише «Словоі Діло», про це у вівторок, 12 березня, повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

Україна відмовиться від імпорту газу в найближчі 5 років. Що для цього потрібно?Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна зможе відмовитися від імпортного газу в найближчі 5 років завдяки відкриттю доступу до українських надр.

Також повідомляється, що українським споживачам всіх категорій за січень-лютий протранспортовано магістральними газопроводами 7,9 млрд куб. м газу, що на 9% менше від показника 2018 року.

За цей період газ в ПСГ практично не закачувався, як і протягом такого ж періоду 2018 року, а відбір з підземних сховищ склав 4,1 млрд куб. м газу, що менше на 0,6 млрд куб. м, або 13%.

За результатами лютого 2019 року, в ПСГ України накопичено 9,7 млрд куб. м блакитного палива. Це на 3%, або на 0,3 млрд куб. м, менше, ніж роком раніше.

При цьому на 15% або 1,8 млрд куб. м зріс транзит російського газу - до 13,8 млрд куб. м.

Зазначимо, в лютому середня ціна імпортного газу становила 291 долар за тисячу кубометрів, що на 8,8% менше, ніж в січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: