Боротьба з корупцією: скільки грошей повернули в бюджет за 3 роки

Читать на русском
Генпрокуратура за три роки в рамках боротьби з корупцією повернула в бюджет України 125 мільярдів гривень.

За три роки в Україні було винесено 2 786 вироків корупціонерам, яких за законом має право заарештувати і засудити Генпрокуратура.

Про це повідомив глава ГПУ Юрій Луценко на Facebook, передає Слово і Діло.

За його словами, завдяки арештам корупціонерів в бюджет України було повернуто 125 млрд грн.

Він зазначив, що в Україні правоохоронними органами були перекриті кілька джерел корупції.

До них відносяться несправедлива процедура держзакупівель, фірми-прокладки і спільні підприємства в Нафтогазі і тіньової доступ до ліцензій на видобуток нафти, газу, бурштину, піску.

За словами Луценка, ці три галузі були реформовані, і отже, можливості для поширення корупції в Україні скоротилися.

Три роки на посаді генпрокурора: топ обіцянок ЛуценкаГенпрокурору вдалося дотримати слова з приводу розслідування вбивства Гандзюк, але його обіцянки про передачу до суду справ щодо розстрілу Майдану й соратників Януковича не виконані.

Раніше повідомлялося, що за рік за корупцію покарали понад 1100 чиновників. За минулий рік провели втричі більше службових розслідувань за корупційними або пов'язаними з корупцією правопорушеннями, ніж у 2017 році.

Відзначимо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що не збирається «прогинати хребет» за будь-яку посаду, але й подавати у відставку через ультиматуми теж не буде.

Нагадаємо, раніше в команді президента Володимира Зеленського заявляли, що чинний генеральний прокурор Юрій Луценко повинен залишити свою посаду.

Також «Слово і Діло» пропонує подивитися, що обіцяв і наскільки добре справлявся із запевненнями Луценко в кожен рік каденції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: