Україна розширила ембарго на російські товари

Читать на русском
Кабінет міністрів України на засіданні 15 травня знову розширив список заборонених для імпорту російських товарів.

Кабінет міністрів України на засіданні 15 травня знову розширив список заборонених для імпорту російських товарів.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є у розпорядженні РБК-Україна.

З'ясувалося, які товари заборонили возити в Росію з України – списокПшеницю, хліб, кондитерські вироби, овочі, соки, пиво і вино, шпалери, меблі, трансформатори та інші товари Росія заборонила ввозити з України.

Згідно з рішенням уряду, ембарго поширюється на портландцемент, глиноземистий цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові чи у формі клінкерів.

Крім того, до списку заборонених для імпорту товарів потрапила фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з листкової деревини.

Згідно з підрахунками імпорт цементної продукції з Росії на територію України за підсумками 2018 року становив майже 17 млн доларів. Обсяг імпорту фанери з Росії у 2018 році становив близько 19,7 млн доларів.

Ця заборона запроваджена у відповідь на агресивні і дискримінаційні дії з боку РФ щодо закриття товарам походженням з території України доступу на російський ринок, а також на обмеження транзиту товарів.

Нагадаємо, в квітні під заборону потрапив імпорт формаліну, карбамідо-формальдегідний концентрат, компоненти для вагонів, а також скляна тара. У Кабміні зазначили, що в 2018 році імпорт склотари з Росії перевищив 8 млн доларів, що майже в два рази вище показників 2017 року.

Заборона на ввезення деяких російських товарів діє до 31 грудня 2019 року включно. З 2016 року під дію санкцій потрапили м'ясо і м'ясні продукти, риба, молочні продукти, сири плавлені, кава, чай, зерно, кондитерські вироби та інші позиції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: