Україні загрожує дефіцит цукру

Читать на русском
За даними асоціації, в цьому році перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження грунту і високої вологості повітря.

Через рясні дощі урожай цукрових буряків постраждає, через що зменшиться виробництво цукру українськими заводами.

Ціни на цукор в Україні зрівнялися з Центральною ЄвропоюВ Україні середня ціна цукру в супермаркетах Києва становить 20,6 грн за кілограм. Це можна порівняти з цінами в Естонії – 20,9 грн, в Литві – в 19,8 грн і в Польщі – 19,9 грн за кілограм.

Про це повідомляє прес-служба «Укрцукру», передає «Слово і Діло».

За даними асоціації, в цьому році перші сходи цукрових буряків постраждали від перезволоження грунту і високої вологості повітря.

«З огляду на всі фактори, можемо спрогнозувати, що цукристість і врожайність буде нижче очікуваного рівня, що, в свою чергу вплине на виробництво цукру», - йдеться в повідомленні.

За прогнозами «Укрцукру», в цьому році Україна зможе отримати в межах 1,1-1,2 млн тонн цукру, що призведе до дефіциту на ринку. Посівні площі під цукровим буряком в Україні в цьому році складуть 205-210 тис га, що на 25% менше, ніж в минулому році.

Виробництво цукру в Україні в 2018-2019 рр зменшилася на 15% і склало 1,82 млн т. У сезоні працювало 42 цукрових заводи.

Раніше стало відомо, що ціни на цукор в Україні зрівнялися з Центральною Європою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: