Під Кабміном мітингують працівники «Укрзалізниці»

Читать на русском
Залізничники вимагають підвищити зарплати, виплатити премії і заборонити скорочення працівників.

Працівники Укрзалізниці пікетують будівлю Кабінету міністрів у вівторок, 14 травня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють Вести.

До початку акції в профспілці уточнили Список Вимог до Уряду: підвищення годинних тарифних ставок і посадових окладів працівникам компанії (крім вищого керівництва) з 1 квітня 2019 щонайменше на 25%; виплата в першому півріччі 2019 року винагороди за підсумками роботи в 2018 році; не здійснювати протягом 2019 зменшення чисельності працівників в компанії через відсутність належного контингенту на обсяг виконуваних робіт; і багато іншого.

Також пропонується переглянути постанову Кабміну від 11.11.2015 року № 1034 щодо встановлення посадового окладу керівникам підприємств, заснованих на державній, комунальній власності з метою встановлення зв'язку між розміром заробітної плати керівництва таких підприємств і тарифної ставки робітника I розряду цих підприємств.

Крім того, серед вимог - зменшення фінансового навантаження на Укрзалізницю за рахунок встановлення мінімального рівня податку на землю, передбаченого ст. 6 Закону України Про залізничний транспорт, дозвіл залишити чистий прибуток за 2018 у розпорядженні компанії, а також забезпечення 100-відсоткової компенсації витрат, яких зазнала Укрзалізниця за перевезення пільгових категорій пасажирів.

Раніше повідомлялося, що аудитори Укрзалізниці виявили неправомірне нарахування виплат працівникам вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський майже на 51 мільйон гривень.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» звільнила двох членів правління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: