В «Укрзалізниці» незаконно виписали премій на 50 млн

Читать на русском
Під час перевірки також встановлено факт виділення більше 165 000 долл у вигляді премій і заохочень головному бухгалтеру, яка в момент виплати була відсутня на робочому місці.

Аудитори «Укрзалізниці» виявили неправомірне нарахування виплат працівникам вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський майже на 51 млн грн.

Про це йдеться на сайті компанії в суботу, 11 травня, пише «Слово і Діло».

«Колишнє керівництво виробничого підрозділу Вагонна дільниця станції Київ-Пасажирський філії Пасажирська компанія АТ «Укрзалізниця» приховало 50,9 млн грн, нараховані як премії, одноразові заохочення і матеріальна допомога окремим працівникам», - йдеться в повідомленні.

Так, в ході непланової перевірки діяльності компанії за 2018 рік виявлено факти, коли деяким працівникам виплачувалася матеріальна допомога на оздоровлення при виході на щорічну відпустку в розмірі двох окладів, в тому числі й 2-3 рази на рік.

Наприклад, зазначається, що керівник цієї вагонної дільниці за своєю заявою безпідставно отримав матеріальної допомоги на оздоровлення в липні 2018 року в розмірі двох окладів - на загальну суму 45100 грн.

Під час перевірки також встановлено факт виділення більше 165 000 долл у вигляді премій і заохочень головному бухгалтеру, яка в момент виплати була відсутня на робочому місці, фактично перебуваючи на лікарняному, в щорічній або навчальній відпустці.

Перевіркою також встановлено, що колишнім керівником вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський та головним бухгалтером не контролювалося нарахування зарплати відповідно до чинного законодавства.

«Більш того, вони своїми усними вказівками змушували своїх підлеглих працівників проводити нарахування коштів без відповідних нормативних документів, оформлених належним чином, а в разі відмови від виконання поставлених ними завдань погрожували звільненням або фізичною розправою», - повідомили в «Укрзалізниці».

Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів.

Раніше «Укрзалізниця» анонсувала тестовий рейс здвоєного складу експреса до аеропорту «Бориспіль».

Також нагадаємо, «Укрзалізниця» звільнила двох членів правління.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: