Російські кораблі блокують економічні зони України – Міноборони

Читать на русском
Кораблі Російської Федерації під виглядом навчань на постійній основі блокують значні акваторії в Чорному та Азовському морях.

Кораблі Російської Федерації під виглядом навчань на постійній основі блокують значні акваторії в Чорному та Азовському морях.

Про це під час брифінгу заявив заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, повідомляє прес-служба Міноборони, пише «Слово і Діло».

За його словами, особливу активність РФ проявляє в західній частині Чорного моря, «а саме навколо незаконно захоплених наших родовищ нафти і газу на підводному шельфі, які постійно охороняються силами і засобами Чорноморського флоту».

«І те, що стосується наших виняткових економічних зон, також постійно під контролем бойових кораблів Російської Федерації», - сказав він.

Петренко також підкреслив, що контроль проходу через Керченську протоку «залишається прерогативою Російської Федерації», тим самим «порушується міжнародне право про вільне цивільне судноплавство».

«У той же час, для охорони економічної діяльності наших портів у Бердянську та Маріуполі розгорнуто комплект сил і засобів ВМС ЗС України, який виконує завдання, що дозволяють виключити загрози, які можуть відбуватися з морського напрямку», - підкреслив він.

Нагадаємо, 6 травня в Одесу зайшов британський розвідувальний корабель.

Також відзначимо, Росія назвала умову допуску кораблів України до Азову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: