На Волині побили і пограбували журналістів

Читать на русском
У Шацькому районі Волинської області в селі Світязь невідомі напали на знімальну групу телерадіокомпанії з Луцька, побили і пограбували журналістів і пошкодили телекамеру.

У Шацькому районі Волинської області в селі Світязь невідомі напали на знімальну групу телерадіокомпанії з Луцька, побили і пограбували журналістів і пошкодили телекамеру, правоохоронці почали кримінальне провадження.

про це повідомляє в четвер, 9 травня, відділ комунікації поліції Волинської області, пише «Слово і Діло».

За їхньою інформацією, повідомлення про напад надійшло на лінію служби 102 напередодні ввечері близько 21:00.

«Невідомі особи завдали тілесних ушкоджень знімальній групі однієї з телерадіокомпаній з Луцьку, пошкодили телекамеру і відкрито заволоділи документами та особистими речами телеоператора», - сказано в повідомленні.

На місце події виїхали керівництво та група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група поліції, відкрито кримінальне провадженн. У свою чергу голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що жертвами нападу стали журналістка телеканалу Аверс Марія Петручик та її колеги.

«Пошкоджено телекамеру, вирвані посвідчення і телефони, перемотаний палець, побиті оператор і водій - такі подробиці новинного сюжету про інцидент. Розраховуємо на покарання тих, хто атакував колег. Поліція оперативно відкрила кримінальні провадження за перешкоджання журналістській діяльності, грабіж і побиття», - зазначив Сергій Томіленко.

За інформацією агентства «Волинські новини», журналістам ТРК «Аверс», які в рамках редакційного завдання навідалися в день народження начальника ТОВ «Ягодин» Олександра Онікійчука, погрожували вбивством.

Коли журналісти прийшли в ресторан «Лемарк» в селі Світязь, де проходило святкування, до них застосували фізичну силу, заламали їм руки. Потім забрали телефони і розбили камери. Застосовуючи фізичну силу, їх вивели з території і погрожували вбивством. На місце події приїхала поліція і швидка.

Раніше черкаський журналіст після нападу впав у кому.

Також нагадаємо, підраховано, скільки нападів на журналістів відбулося в Україні з початку року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: