У квітні запаси НБУ скоротилися через виплати за держборгом

Читать на русском
Через виплати за держборгом золотовалютні резерви за місяць знизилися на 0,5 відсотка. Витрати компенсували надходженнями від облігацій і купівлі валюти на міжбанку.

У квітні міжнародні резерви України скоротилися на 0,5% до 20,525 млрд доларів.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані на сайті Національного банку.

Як зазначається, незважаючи на сприятливу ситуацію на валютному ринку, резерви зменшилися через значні обсяги погашень за державним боргом.

На обслуговування і погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті минулого місяця було направлено 881,7 млн ​​доларів (в еквіваленті).

Ці витрати були частково компенсовані надходженнями від розміщення ОВДП в іноземній валюті на 416,6 млн доларів і 2,6 млн євро.

Чиста купівля валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку забезпечила поповнення резервів на 299,9 млн доларів.

Станом на 1 травня обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Нацбанку.

За даними Мінфіну, з початку року Україна виплатила 166 мільярдів гривень боргів. Всього в 2019 році Україна виплатить 460 мільярдів держборгу. Піки виплат припадають на травень і вересень.

Раніше в Мінфіні повідомили, що в березні сукупний держборг України зріс в доларовому еквіваленті на 0,54 млрд доларів (0,7%) до 78,78 млрд доларів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: