Північна Македонія обрала нового президента

Читать на русском
У Виборчкомі Північної Македонії також повідомили, що у виборах взяло участь 46,7 відсотка виборців.

У Республіці Північна Македонія на виборах президента переміг кандидат від правлячої партії «Соціал-демократичний союз Македонії» Стево Пендаровський.

Про це повідомила Державна виборча комісія країни, передає «Слово і Діло» з посиланням на видання Fakti.

Пендаровський, відповідно до підрахунку майже 98% бюлетенів, набрав 51,83% голосів виборців, його суперниця від опозиційної правоконсервативною «ВМРО-ДПМНЄ» Гордана Силяновська-Давкова отримала 44,57% голосів. Чотири відсотки бюлетенів було визнано недійсними.

У Виборчкомі Північної Македонії також повідомили, що у виборах взяло участь 46,7 відсотка виборців.

Гордана Силяновська-Давкова визнала перемогу свого опонента Пендаровського і подякувала громадянам республіки за надану підтримку на виборах. Голова виборчкому Олівер Деркоський зазначив, що волевиявлення пройшло без серйозних порушень, а офіційні результати будуть оголошені в понеділок, 6 травня.

Стево Пендаровський раніше обіймав посаду національного координатора з підготовки Македонії до членства в Північноатлантичному альянсі.

Нагадаємо, 22 квітня в Македонії відбувся перший тур президентських виборів. За президентський пост і голоси громадян боролися три претенденти - кандидат від правлячої партії Стево Пендаровскій, від націоналістичної опозиції - Гордана Сіляновска-Давкова і Блер Річка - кандидат від двох партій етнічних албанців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: