Радник Зеленського провів зустріч із міністром енергетики США

Читать на русском
Радник новообраного президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк провів у Брюсселі зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі.

Радник новообраного президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк провів у Брюсселі зустріч з міністром енергетики США Ріком Перрі, на якій обговорили посилення енергетичної незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба Зеленського, пише «Слово і Діло».

На зустрічі також були присутні посол США в Євросоюзі Гордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник Зеленського Руслан Рябошапка, посол України в Бельгії, представник України при ЄС Микола Точицький.

«Україні та Європі в цілому важлива роль Сполучених Штатів в диверсифікації поставок енергоресурсів. Це знижує політичні ризики і здешевлює енергоресурси для споживачів», - зазначив Данилюк.

Під час зустрічі мова йшла про залучення інвестицій у збільшення видобутку газу в Україні, можливі шляхи поставки американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включаючи «Нафтогаз».

Крім того, учасники зустрічі обговорили співробітництво в сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності і ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки і будівництва малих модульних реакторів.

Раніше в Раді з'явився проект постанови з датою інавгурації Зеленського.

Також нагадаємо, в Конгресі США озвучили вимоги до Зеленському.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: