Зведення штабу ООС 4 травня: 21 обстріл, є поранені

Читать на русском
Відзначається, що збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню, із них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.

На Донбасі за минулу добу п'ятниці, 3 травня, в результаті обстрілу з боку бойовиків позицій операції Об'єднаних сил отримали поранення двоє українських військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 травняСитуація на сході країни на 3 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Відзначається, що збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню, із них дев'ять разів - із застосуванням заборонених мінськими угодами 120 і 82 мм мінометів.

Ворог також обстрілював наших захисників із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Обстріли велися біля населених пунктів Авдіївка, Новотроїцьке, Мар'їнка, Березове, Павлопіль, Харчовик, Лебединське, Миколаївка, Золоте-4, Новолуганське, Майорське, Шуми.

«У результаті обстрілу двоє військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки Об'єднаних сил 3 травня одного окупанта було знищено, ще четверо - поранені», - додали в ООС.

Що стосується поточної доби, то з початку суботи, 4 травня, ворог двічі обстріляв позиції ООС біля міста Мар'їнка та села Лебединське. Втрат серед українських військовослужбовців немає, втрати ворога уточнюються.

Раніше ОБСЄ зафіксувала на Донбасі російську станцію розвідки «Кредо-М1».

Також нагадаємо, ЗСУ провели успішну операцію на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: