Синоптики оголосили штормове попередження

Читать на русском
У зв’язку з погіршенням погодних умов на заході України та у центральних областях синоптики оголосили про перший жовтий рівень небезпечності.
Ілюстративне фото.

У зв’язку з погіршенням погодних умов на заході України та в центральних областях синоптики оголосили про перший жовтий рівень небезпечності.

Як пише «Слово і Діло», про це 3 травня повідомляє Укргідрометцентр.

Негода в Україні: ДСНС попереджає про грози та шквалиДержслужба з надзвичайних ситуацій попереджає про погіршення погодних умов в Україні - грози та дощі.

«До кінця доби 3 травня в західних, північних областях та Вінницькій області, 4 травня у центральних, Одеській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях грози, місцями град та шквали 15-20 м/с», – відзначають синоптики.

У зв’язку з цим в Укргідрометцентрі оголосили І рівень небезпеки, жовтий. Синоптики виділяють три рівні небезпеки: жовтий, помаранчевий та червоний. Під час жовтого рівня небезпечності синоптики радять проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

Також повідомляється, що такі погодні умови небезпечні, несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища.

Нагадаємо, за прогнозами в суботу майже в усій Україні дощитиме, в неділю дощі ймовірні лише в західних регіонах, очікується тепла погода.

Синоптики уточнили прогноз погоди на травень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: