Зведення штабу ООС 3 травня: 15 обстрілів, є поранені

Читать на русском
Ворог обстрілював українські позиції з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі 2 травня озброєні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню, були поранені троє українських військових.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на штаб ООС в Facebook.

Ворог обстрілював українські позиції з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 травняСитуація на сході країни на 2 травня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Збройні формування Російської Федерації знову повертаються до тактики застосування кочових батарей. Проводячи вчора тренування чергових мінометних розрахунків, ворог обстріляв наші позиції в районі населеного пункту Новолуганске з 82 мм мінометів і поблизу міста Авдіївка з 120 мм мінометів, прикриваючись мирними жителями населених пунктів Доломітне, Яковлівка і Мінеральне», - розповіли в штабі.

У цілому 2 травня в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 12 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: поблизу міста Авдіївка, біля Новотроїцького, поблизу Гнутового, біля Мар'їнки і села Лебединське і населених пунктів Широкино, Харчовик і Павлопіль.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» позиції українців обстрілювали тричі: біля Новолуганського, Новозванівки і Луганського.

За даними розвідки 2 травня було поранено дев'ять окупантів.

З початку поточної доби, 3 травня, ворог чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» - біля Новотроїцького, Березового і села Харчовик. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Раніше повідомлялося, що безпілотник США п'ять годин літав над Донбасом.

Також нагадаємо, РФ випробовує на Донбасі систему орбітального придушення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: