Набули чинності штрафи за незаконне використання символіки Нацполіціі

Читать на русском
В Україні з’явилась адміністративна відповідальність та почали діяти штрафи за незаконне використання символіки і назви Національної поліції України фізичними особами.

В Міністерстві внутрішніх справ Україні повідомили, що з сьогоднішнього дня, 2 травня, в Україні з’явилась адміністративна відповідальність та почали діяти штрафи за незаконне використання символіки і назви Національної поліції України фізичними особами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на МВС у Facebook.

«Відтепер відповідальність передбачена за незаконне використання фізичною особою ознак належності до Національної поліції або незаконне використання на транспортному засобі найменування Національної поліції чи похідних від нього», - заявили в МВС.

Також вони повідомили, що це стосуватиметься й написів іноземною мовою.

«Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - наголосили в МВС.

Раніше повідомлялося, що в Україні набув чинності закон щодо незаконного використання поліцейської символіки. Зокрема, закон №2584-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання найменування та ознак належності до Національної поліції України» визначає ознаки належності до поліції, порядок їх використання та вводить штрафи за порушення закону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: