Зведення штабу ООС 30 квітня: 8 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики шість разів обстріляли позиції Об'єднаних сил.

Бойовики незаконних збройних формувань за минулу добу 8 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі - із застосуванням заборонених мінськими угодами 82-мм мінометів, також були здійснені обстріли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це повідомили в прес-центрі штабу Операції Об'єднаних сил у вівторок вранці, 30 квітня, пише «Слово і Діло».

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає», - сказано в повідомленні штабу ООС.

Карта ООС: ситуація на сході України на 29 квітняСитуація на сході країни на 29 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики шість разів обстріляли позиції Об'єднаних сил: із 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Мар'їнки; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Широкино; двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - поблизу Пісок; із автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї - поблизу Павлопіля.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики двічі обстріляли позиції ООС: з 82-мм мінометів - в районі Золоте-4; з автоматичних станкових гранатометів - біля Травневого.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді», - сказано в повідомленні.

За даними української розвідки, 29 квітня один бойовик був знищений.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли позиції ООС у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: із автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - біля Лебединського; з гранатометів різних систем - поблизу Пісок.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються», - підсумували в штабі.

Нагадаємо, на Донбасі розмінували більше 70 га території.

Також відзначимо, в Німеччині запропонували нову стратегію по Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: