Ще одна фірма Альперіна програла позов до фіскальної служби

Читать на русском
Одеський адмінсуд відмовив пов'язаній з місцевим бізнесменом компанії у позові до фіскалів щодо перевірки документів.

Суд відмовив у позові до Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області про скасування документальної перевірки фірмі «Блек Сі Торг», яка ймовірно пов'язана з одеським бізнесменом Вадимом Альперіним.

Таке рішення 8 квітня ухвалив суддя Одеського окружного адміністративного суду Андрій Бутенко, повідомляє «Слово і Діло».

В документі вказується, що Головне управління Державної фіскальної служби в Одеській області на підставі матеріалів Національного антикорупційного бюро видало наказ про документальну перевірку фірми «Блек Сі Торг». У зв'язки з цим, компанія подала позов до фіскалів, в якому просила визнати цей наказ протиправним і скасувати його.

Вивчивши позов, суд відмовив у його задоволенні. Суддя вказав, що наказ про проведення перевірки було ухвалено у зв'язку з ненаданням «Блек Сі Торг» інформації та документів на запит фіскалів, який направили після отримання інформації від НАБУ. Таким чином, у відповідності до п. 2 ч. 7 ст. 346 Митного кодексу України це є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки, а значить наказ фіскалів був винесений законно й обґрунтованим.

Як відомо, вказана перевірка була призначена фіскалами на підставі матеріалів, переданих детективами НАБУ в межах кримінального провадження щодо зловживань на київських митницях. За даними слідства, в 2016-2017 роках службові особи Київської міської митниці ДФС, Київської митниці ДФС, Одеського окружного адмінсуду, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, використовували своє службове становище всупереч інтересам служби для сприяння злочинній діяльності з заниження митної вартості імпортованих в Україну товарів низкою юридичних осіб, імовірно пов'язаних з Альперіним.

Детективи встановили, що формально митники відмовляли в прийнятті декларацій із істотно заниженою вартістю товарів і ухвалювали рішення про її коригування, не здійснюючи при цьому передбачених Митним кодексом України дій для належного контролю митної вартості товарів. Вказане стало підставою для звернення фірм до Одеського окружного адмінсуду з позовом про скасування цього коригування вартості товарів і повернення їм грошей, внесених на рахунки митників (понад 450 мільйонів гривень). У Бюро також з'ясували, що вказані позови фірмами подавалися не по одному, а одразу десятками для того, щоб потрапити на необхідного суддю. Детектив додав, що суддями цього суду Михайлом Кравченком, Нінель Потоцькою, Олександром Гусевим і Костянтином Єфіменком були задоволені всі позови фірм, пов'язаних з Альперіним.

Нагадаємо, суд зняв арешт з вилученого майна у справі Альперіна. Раніше інша фірма з орбіти цього бізнесмена також програла позов до фіскалам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: