Результати виборів оголосять після свят

Читать на русском
Великодні свята і перевірка відсутності незавершених судових розглядів - основні причини, за якими оголошення результатів може відкластися.

Офіційні результати підрахунку протоколів голосування в другому турі виборів президента України будуть оголошені орієнтовно 30 квітня.

Таку дату назвав заступник голови ЦВК Євген Радченко, пише «Слово і Діло».

Великодні свята і перевірка відсутності незавершених судових розглядів - основні причини, за якими оголошення результатів може відкластися.

«Ви знаєте, не хочемо прогнозувати з оглядкою на два фактори. Перший фактор - це все-таки не Бог зна що, тому мовчимо, а другий фактор - це, звичайно, свята. І третій фактор - є ще один, який поки не відбувся, але ми мусимо дотриматися чистоти процедури», - сказав Радченко.

«ЦВК після завершення процедури отримання протоколів і встановлення результатів обов'язково звернеться до органів судової влади для того, щоб переконатися, що ніде не має позовів, чи немає ніде незавершених судових справ, і тільки після того, як все буде чисто, всі процедури будуть завершені, ЦВК встановить результат, і, власне, тому ми і називаємо орієнтовну дату цього встановлення - 30-го числа», - заявив він.

Нагадаємо, Центрвиборчком порахував майже 100% бюлетенів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: