Голова Львівської ОДА пояснив свою відставку

Читать на русском
Олег Синютка підтвердив інформацію, що його відставка пов'язана з перемогою на виборах президента Володимира Зеленського.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка розповів про мотиви своєї відставки з обійманої посади, про яку оголосив напередодні.

Як пише «Слово і Діло», коментар чиновник дав телеканалу 112 Україна.

Як змінювалися голови ОДА: відставки та призначення в областях України з 2014 до 2019 рокуНайчастіше змінювалися очільники Луганської, Одеської та Хмельницької областей. Старожилами на посадах є голови Тернопільської, Львівської та Кіровоградської областей.

«Це, мені здається, абсолютно нормальна європейська практика, коли я чітко дав сигнал суспільству, що завершилася каденція президента, і разом з людиною, яка довірила мені очолювати Львівську область, я йду з цієї посади, даючи можливість новому президенту сформувати свою управлінську структуру», - аргументував він.

Відповідаючи на питання про готовність очолювати регіон за президентства Володимира Зеленського, чиновник сказав, що такої можливості не розглядає. "Але я переконаний, що можна буде ще очолити Львівську область за президентства Петра Порошенка", - додав він.

Синютка розповів, що виконуватиме обов'язки голови ОДА до свого повноцінного звільнення з посади. Він прогнозує, що це відбудеться не раніше інавгурації нового президента.

Раніше повідомлялося, що голова Львівської області подав у відставку. Олег Синютка залишає посаду голови Львівської ОДА. Він попросив юридичний департамент обладміністрації оформити це рішення документально.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Володимир Зеленський лідирує у всіх областях, крім Львівської області. Близько 70% жителів області підтримали Петра Порошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: