Карта ООС: ситуація на сході України на 19 квітня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 19 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Доба, що минула, 18 квітня, знову не стала винятком. На лінії бойового зіткнення захисники України продовжували фіксувати порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Ворог знову застосовував міномети та вів обстріл з озброєння танка.

Загалом протягом 18 квітня російсько-окупаційні війська здійснили 10 збройних провокацій.

На жаль, вчора внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один наш військовослужбовець. Наразі він отримує необхідну медичну допомогу у військовому мобільному госпіталі. Стан здоров’я нашого героя – задовільний.

Захисники України не порушуючи Мінські угоди вели адекватні оборонні дії. За повідомленням розвідки Штабу операції Об’єднаних сил протягом минулої доби окупанти мають втрати.

Напрямки:

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська вели провокаційні обстріли двічі – вночі та зранку.

З майже опівночі противник застосував СПГ та великокаліберні кулемети по наших оборонцях Світлодарська.

О 08:30 окупанти протягом 10 хвилин вели вогонь з гранатометів по захисниках Кримського.

Донецький напрямок

Ворожа активність знову була найвищою. Тут російсько-окупаційні війська 8 разів порушували режим припинення вогню.

Відмітимо, що з 18:27 ворог вів вогонь з танку по наших захисниках Павлопіля. 3 постріли окупанти здійснили від села Верхньошироківське. Також наші оборонці Павлополя двічі фіксували розриви загалом понад 10 ворожих мін калібру 82 мм.

Зранку та ввечері з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти порушували режим тиші в районі н.п. Піски, Лебединське, Павлопіль, Водяне, Талаківка.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 19 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 російсько-окупаційні війська двічі здійснили прицільні обстріли позицій Українських героїв.

З 01:00 наші захисники села Пищевик зафіксували декілька розривів ворожих мін 82-го калібру. Противник вів обстріл з напрямку окупованого села Верхньошироківське.

Пізніше, з 03:46 ворог вів мінометний обстріл по нашим оборонцям Павлополя. Наші військові також зафіксували тут розриви ворожих мін вже 120-го калібру.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших захисників України немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: