США запровадили санкції проти Центробанку Венесуели

Читать на русском
Влада США запровадила санкції проти Центрального банку Венесуели, а також нікарагуанської фінустанови Banco Corporativo.

Влада США запровадила санкції проти Центрального банку Венесуели, а також нікарагуанської фінустанови Banco Corporativo.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті американського Мінфіну в середу, 17 квітня.

Канада запровадила нові санкції проти ВенесуелиПід санкції, зокрема, потрапили високопоставлені чиновники режиму невизнаного президента Ніколаса Мадуро.

У відомстві зазначили, що Центральний банк Венесуели зараз використовується «як інструмент незаконного режиму Мадуро, який продовжує грабувати венесуельські активи й експлуатувати урядові установи для збагачення корумпованих інсайдерів».

«Сполучені Штати зробили кроки для забезпечення того, щоб регулярні операції по дебетових і кредитних картах могли тривати, і особисті грошові перекази і гуманітарна допомога тривали», - заявив глава Мінфіну США Стівен Мнучін.

Крім того, до списку санкцій щодо Венесуели були додані дві фізособи - глава Центробанку Венесуели Рузза Теран і представник уряду Нікарагуа Ортега Мурілло.

Раніше в квітні Вашингтон запровадив санкції проти двох компаній, які перевозили нафту з Венесуели на Кубу, і 34 танкерів венесуельської держкомпанії PDVSA.

А в січні були запроваджені обмеження проти PDVSA, яка володіє у США дочірньою нафтопереробною компанією Citgo Petroleum.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: