США розширили санкційні списки щодо Венесуели

Читать на русском
Зокрема, під санкції потрапили три ліберійських компанії - Jennifer Navigation, Lima Shipping і Large Range, і одна італійська - PB Tankers S.P.A.

США внесли до санкційних списків щодо Венесуели чотири компанії та дев'ять танкерів.

Про це йдеться в повідомленні Мінфіну США, поширеному в п'ятницю, 12 квітня, пише «Слово і Діло».

Зокрема, під санкції потрапили три ліберійських компанії - Jennifer Navigation, Lima Shipping і Large Range, і одна італійська - PB Tankers S.P.A. Перераховані в списку танкери ходять під прапорами Мальти, Італії, Греції та Панами.

Як говориться в прес-релізі відомства, ці компанії «працюють у нафтовому секторі венесуельської економіки», а танкери перевозили нафту із Венесуели на Кубу.

Внесення до списку санкцій означає, що власність, яка знаходиться в США або у володінні або під контролем громадян США, і частки у власності цих компаній або інших компаній, які прямо або побічно володіли 50% і більше в цих фірмах, з цього моменту заблоковані. Крім того, громадянам США забороняються будь-які угоди з цими компаніями.

Нагадаємо, в квітні Вашингтон запровадив санкції щодо двох компаній, які перевозили нафту з Венесуели на Кубу, і 34 танкерів венесуельської держкомпанії PDVSA.

Також повідомлялося, що президент США Дональд Трамп вимагає, щоб російські військові залишили Венесуелу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: