МЗС Литви вручило ноту посольству Росії

Читать на русском
МЗС Литви вручило представнику російського посольства ноту через погрози, які надходили на адресу співробітників литовського посольства в Москві та членів їхніх сімей.

МЗС Литви вручило представнику російського посольства ноту через погрози, які надходили на адресу співробітників литовського посольства в Москві та членів їхніх сімей.

Про це йдеться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства в п'ятницю, 12 квітня, пише «Слово і Діло».

За даними литовського МЗС, 31 березня до посольства країни в Москві надійшов лист із погрозами, який закликав співробітників дипмісії протягом місяця залишити Москву через рішення Вільнюського суду у справі про події 13 січня 1991 року. Послання підписано організацією ветеранів спецслужб «Ветерани Росії».

1 квітня посольство Литви звернулося до російського зовнішньополітичного відомства з проханням розслідувати інцидент і забезпечити співробітникам дипмісії безпеку, але не отримало офіційної реакції, йдеться в повідомленні.

Напередодні Литва оголосила про відкликання з Росії для консультацій посла Рямігіюса Мотузаса.

Таке рішення було ухвалено з двох причин: через погрози на адресу співробітників посольства, а також через розслідування справи про хабарі під час видачі віз. Мотузас має статус особливого свідка і, на думку голова МЗС Лінаса Лінкявічюс, може виявитися в Росії в уразливому становищі.

Раніше повідомлялося, що посольство Польщі подало ноту протесту МЗС України.

Також нагадаємо, Литва запровадила санкції проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: