Ситуація на Донбасі: 8 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Під час обстрілів, крім забороненого Мінськими домовленостями озброєння, бойовики використовували озброєння бойових машин піхоти, станкові протитанкові гранатометів і стрілецьку зброю.

Незаконні збройні формування вісім разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил у вівторок, 9 квітня, з опівночі станом на 18:00, з них п'ять разів - із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Про це повідомляється на сторінці Операції Об'єднаних сил в соцмережі Facebook, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 9 квітняСитуація на сході країни на 9 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил у результаті обстрілів немає. На ворожі провокації підрозділи Об'єднаних сил дали адекватну відповідь. Втрати противника уточнюються», - йдеться в звіті.

Під час обстрілів, крім забороненого Мінськими домовленостями озброєння, бойовики використовували озброєння бойових машин піхоти, станкові протитанкові гранатометів і стрілецьку зброю.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» у Донецькій області бойовики обстріляли опорні пункти Об'єднаних сил чотири рази: з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП і станкових протитанкових гранатометів - біля с.Павлопіль Волноваського району, двічі із гранатометів різних систем і стрілецької зброї - в районі Авдіївки, з ручних протитанкових гранатометів - в районі села Гнутове Маріупольської міськради.

Ще 4 рази бойовики обстріляли позиції Об'єднаних сил у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», у Попаснянському районі Луганської області: з мінометів калібрів 120 і 82 мм - в районі села Катеринівка, з мінометів калібру 120 мм - в районі с.Новоолександрівка, двічі з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї - в районі пос.Золотое-4 (Г. Золотов).

«Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем військових зі складу Об'єднаних сил», - йдеться у зведенні штабу ООС.

Раніше стало відомо, що КПВВ «Гнутове» на Донбасі відновило роботу.

Нагадаємо, Канада підтвердила плани по розмінуванню Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: