ЗМІ дізналися про плани Трампа звільнити голову секретної служби США

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп зняв з посади голову Секретної служби Сполучених Штатів Рендольфа Аллеса.

Президент США Дональд Трамп зняв з посади голову Секретної служби Сполучених Штатів Рендольфа Аллеса.

Про це в понеділок, 8 квітня, повідомив телеканал CNN з посиланням на офіційних осіб з американської адміністрації, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що лідер США віддав розпорядження виконувачу обов'язків глави апарату Білого дому Міку Малвейні оформити відставку Аллеса, але поки він продовжує займати свою посаду.

Білий дім і Секретна служба не стали коментувати інформацію, повідомляє телеканал.

Невідомо, що могло стати причиною відставки, однак це може бути пов'язано з недавнім інцидентом, коли китаянка з двома паспортами КНР і флеш-накопичувачем зі шкідливим ПЗ незаконно проникла на територію маєтку президента США Дональда Трампа Мар-а-Лаго на півдні Флориди, зазначає телеканал.

Трамп призначив Аллеса директором Секретної служби США у квітні 2017 року.

Секретна служба США відповідає за запобігання підробки американських грошей, а також охорону президента і вищих посадових осіб країни, ключових урядових й інфраструктурних об'єктів. В останні десятиліття в обов'язки Секретної служби також входить розслідування кіберзлочинів.

Раніше Трамп оголосив про відставку глави Міністерства внутрішньої безпеки США Кірстен Нільсен, вона повинна залишити свою посаду 10 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: