Ситуація на Донбасі: 8 обстрілів, є загиблий та поранені

Читать на русском
Від початку доби, 8 квітня, окупанти 8 разів порушили «режим тиші» і застосовували зброю заборонених калібрів.

Від початку доби, 8 квітня, окупанти 8 разів порушили «режим тиші» і застосовували зброю заборонених калібрів.

Про це повідомляє штаб ООС, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 8 квітняСитуація на сході країни на 8 квітня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 6 разів обстріляли позиції ЗСУ. З мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти обстріляли українські позиції поблизу Водяного; з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - біля Пєсків; з протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових гранатометів - у районі Опитного; з гранатометів різних систем - поблизу Авдіївки; з станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Верхньоторецьку; зі станкових протитанкових гранатометів - поблизу Кам'янки.

У смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» окупанти двічі обстріляли позиції ЗСУ. Бойовики з мінометів калібру 82 мм обстріляли позиції поблизу Луганського; з мінометів калібру 82 мм і станкових протитанкових гранатометів - поблизу Золотого-4.

У результаті ворожих обстрілів один український військовий загинув, ще двох поранено. Українська розвідка уточнює втрати окупантів.

Раніше Канада підтвердила плани по розмінуванню Донбасу.

Також нагадаємо, в ООН підрахували, скільки цивільних постраждало від мін на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: