Європарламент затвердив Газову директиву ЄС

Читать на русском
Європейський парламент затвердив проект поправок до Газової директиви Європейського союзу, яка дозволить Брюсселю розширити можливості по контролю морських газопроводів.

Європейський парламент затвердив проект поправок до Газової директиви Європейського союзу, яка дозволить Брюсселю розширити можливості по контролю морських газопроводів, зокрема, російського «Північного потоку-2».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться на сайті ЄП.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що будівництво «Північного потоку-2» буде зупиненоСказано 8 червня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Євродепутати переважною більшістю проголосували в четвер на користь документа на пленарній сесії ЄП.

Зміни передбачають поширення дії Газової директиви (частина Третього енергопакету ЄС) на газопроводи з третіх країн, але тільки на ті секції, які розташовані на території та в територіальних водах країни, де труба підключається до газотранспортної системи Євросоюзу. У ситуації з «Північним потоком-2» це буде означати, що за застосування правил ЄС до цього газопроводу буде відповідати - під наглядом Єврокомісії - Німеччина.

Нагадаємо, в березні профільний комітет Європарламенту з питань промисловості, досліджень та енергетики схвалив оновлений варіант європейської Газової директиви з узгодженими раніше країнами ЄС поправками.

Комітет постійних представників держав ЄС в лютому затвердив проект змін до газового законодавства Євросоюзу.

До цього повідомлялося, що Німеччина і Франція врегулювали суперечку навколо російського газового проекту «Північний потік-2» і досягли компромісу по газовій директиві.

Також стало відомо, чи зможе «Північний потік-2» замінити транзит через Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: