Оприлюднили остаточні результати голосування на закордонних дільницях

Читать на русском
У вівторок, 2 квітня, були оприлюднені остаточні результати голосування українців на закордонних дільницях.

У вівторок, 2 квітня, були оприлюднені остаточні результати голосування українців на закордонних дільницях.

За остаточними результатами першого туру за кордоном переміг чинний президент України Петро Порошенко. Про це свідчать дані, розміщені на сайті ЦВК, пише «Слово і Діло».

Станом на 9:15 2 квітня було оброблено 100% протоколів по закордонному округу, який складається з 101-ї дільниці. Всього в голосуванні за кордоном взяли участь понад 55 тис. українців.

Голоси українських виборців на закордонному окрузі розподілилися наступним чином:

Президентські вибори: як швидко встановлювали результати в 1999-2014 роках31 березня в Україні відбудуться президентські вибори. Слово і Діло вивчило, як швидко в попередні роки вдавалося встановити результат.

Раніше повідомлялося, що Полтавська область стала першою, де обробили 100% протоколів на виборах президента України 2019 у першому турі.

Варто відзначити, що Зеленський здобув перемогу у всіх восьми територіальних виборчих округах Полтавської області з результатом від 29,91 до 38,21% голосів. Друге місце в Полтавській області в семи округах із восьми зайняла лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Ще в одному окрузі друге місце дісталося чинному главі держави Петру Порошенку.

Також повідомлялося, що в ЦВК заявили про початок підготовки до другого туру виборів президента, який відбудеться 21 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: