На вибори не пішли дев'ять мільйонів осіб - ЦВК

Читать на русском
У голосуванні на виборах президента взяли участь понад 17 млн і​​з більш ніж 26 млн виборців.

У голосуванні на виборах президента взяли участь понад 17 млн і​​з більш ніж 26 млн виборців.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на брифінгу повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Прогнози та реальність – вибори президента України 2019 року31 березня в Україні пройшли чергові президентські вибори. Явка за даними ЦВК станом на 20:00 склала 63,5 відсотка.

За її словами, отримали виборчі бюлетені на дільницях 17 млн ​​599 виборців, а до виборчих списків були включені 26 млн 770 тис. 419 виборців.

Також Сліпачук відзначила, що перші дані з виборчих дільниць почали надходити із закордонного виборчого округу, тобто з дільниць в інших країнах, де голосування почалося і закінчилося раніше, ніж в Україні, згідно із часовими поясами, а також із невеликих дільниць в Україні, де вже змогли порахувати і передати дані в окружні виборчі комісії.

Крім того, Сліпачук закликала спостерігачів і представників ЗМІ, які, відповідно до закону, перебувають на дільницях під час підрахунку голосів, не втручатися в роботу комісій. «Своєю зосередженістю на цьому процесі, своїм спостереженням ви повинні допомогти членам виборчих комісій усе зробити відповідно до закону. Я дуже закликаю всіх не намагатися втручатися в роботу комісій!» - зазначила вона.

Водночас Сліпачук додала, що високо оцінює роботу виборчих комісій.

Нагадаємо, середня явка на виборах випереджає 2014 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: