У ЦВК заявили, що голосування на виборах президента відбулося

Читать на русском
У ЦВК чекають паперових протоколів від окружних виборчих комісій, і тому результати, які надходять у систему Вибори з дільниць в електронному вигляді, можуть уточнюватися.

У Центральній виборчій комісії констатують, що голосування на президентських виборах відбулося.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на брифінгу сказала голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Прогнози та реальність – вибори президента України 2019 року31 березня в Україні пройшли чергові президентські вибори. Явка за даними ЦВК станом на 20:00 склала 63,5 відсотка.

«Вибори відбулися. Я думаю, що це наша з вами спільна перемога, і вони пройшли без системних порушень, тобто ми маємо здійснення волевиявлення українського народу», - заявила вона.

Також Сліпачук відзначила, що в ЦВК чекають паперових протоколів від окружних виборчих комісій, і тому результати, які надходять у систему «Вибори» з дільниць в електронному вигляді, можуть уточнюватися.

«Це дуже і дуже важливо, тому що ЦВК рахує не папужок, не удавів, не мавпочок. Вона рахує голоси, які є в оригіналах протоколів і які до нас передадуть окружні виборчі комісії», - сказала вона.

Нагадаємо, 31 березня в Україні завершився перший тур президентських виборів. Виборчі дільниці працювали з 08:00 до 20:00. У виборчих бюлетенях було 39 кандидатів, у списки виборців внесено понад 35,6 млн громадян України, з них змінили місце голосування понад 315 тис. осіб, що дозволило проголосувати не за місцем прописки.

Згідно з опитуваннями екзит-полів лідирують Зеленський і Порошенко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: