У Туреччині відбуваються місцеві вибори

Читать на русском
У неділю, 31 березня, в Туреччині проходять місцеві вибори, турки по всій країні будуть вибирати мерів та інших місцевих чиновників.

У неділю, 31 березня, в Туреччині проходять місцеві вибори, турки по всій країні будуть вибирати мерів та інших місцевих чиновників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію Reuters.

Напередодні голосування головна опозиційна Республіканська народна партія і партія «Iyi» ( «Добре») сформували виборчий альянс, для того, щоб конкурувати із провладними партіями.

Опитування громадської думки показують, що правляча «Партія справедливості і розвитку» президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана може втратити контроль над столицею Анкарою і Стамбулом - найбільшим містом країни. Таким чином виборці «хочуть помститися» Ердогану, який керує країною з 2002 року, за економічну кризу, яка почалася в минулому році, в результаті якої місцева ліра втратила понад 30%.

На цьому тижні, коли влада знову спробувала підтримати ліру, Ердоган заявив, що економічна криза була спровокована західними країнами, в першу чергу США. Зокрема, обвал ліри викликало підвищення Штатами у два рази мита на алюміній і сталь із Туреччини. В останні дні Ердоган провів близько 100 мітингів по всій країні, виступивши 14 разів у різних районах Стамбула тільки за останні два дні.

Як раніше повідомлялося, Туреччина не виключає ЗВТ з Україною найближчим часом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: