Пєсков відповів на вимогу Трампа забратися з Венесуели

Читать на русском
Присутність російських військових у Венесуелі не має хвилювати інші країни, заявили у Путіна.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков у середу, 28 березня, заявив, що треті країни не повинні турбуватися з приводу відносин Росії і Венесуели.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє ТАСС.

Він також зазначив, що право на співпрацю слід поважати.

«Ми не вважаємо, що наші двосторонні відносини з якимись державами повинні турбувати треті країни. Ми жодним чином не втручаємося у внутрішні справи Венесуели, розраховуємо, що і треті країни будуть наслідувати наш приклад і дозволять венесуельцям самим вирішити свою долю», - зазначив представник Кремля.

Пєсков також зазначив, що США присутні в багатьох куточках світу.

«І ніхто не вказує їм, де їм бути, а де їм не бути. Тому, звичайно, нам би хотілося розраховувати на взаємну повагу нашого права вибудовувати з будь-якими країнами ті відносини, які відповідають нашим інтересам і інтересам цих країн», - підкреслив Пєсков.

Він нагадав, що «Російська Федерація має досить традиційні, досить розвинені, взаємовигідні відносини співпраці і взаємодії з Венесуелою».

Пєсков також заявив, що «існують контрактні зобов'язання Російської Федерації за раніше підписаними контрактами - на поставку (до Венесуели) спецмайна». Таким чином він пояснив прибуття російських військових до Венесуели.

Нагадаємо, напередодні Трамп заявив, що Росія мусить «забратися» з Венесуели. Вашингтон розглядає прибуття російських військових літаків до Венесуели як небажану провокацію.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Каракас прибули російські військово-транспортні літаки Іл-62 і Ан-124 та близько сотні військових.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: