Влада Венесуели заявила про викрадення $30 млрд

Читать на русском
Крадіжка коштів з міжнародних рахунків республіки здійснювалася за вказівкою Вашингтона, стверджує венесуельський міністр зв'язку.

Міністр зв'язку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес повідомив, що за останні два місяці з зарубіжних рахунків республіки було викрадено понад 30 мільярдів доларів.

Про це він заявив у суботу, 23 березня, на прес-конференції в Каракасі, повідомляє державний телеканал VTV, пише «Слово і Діло».

За даними чиновника, крадіжка венесуельських засобів здійснюється за вказівкою Вашингтона. Понад мільярд доларів уже переведено на особисті рахунки опозиціонерів.

«Відбувається вивезення активів, які Венесуела має в різних банках. Все це здійснюється за наказом адміністрації (президента США Дональда) Трампа», - підкреслив Родрігес.

За даними міністра, кошти опозиціонерам пішли з рахунків Венесуели в міжнародних банках «для фінансування тероризму проти країни».

Цю операцію координує штаб, до якого входять Хуан Гуайдо, що проголосив себе тимчасовим президентом, один із лідерів опозиції Леопольд Лопес, затриманий радник Гуайдо Роберто Марреро, представник венесуельського парламенту в США Карлос Веккьо та інші.

Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що адміністрація президента США Дональда Трампа «викрала» у країни п'ять мільярдів доларів, які влада мала намір витратити на закупівлю ліків за кордоном.

Нагадаємо, 21 січня в Венесуелі розпочалися масові протести проти Мадуро. На тлі загострення ситуації в країні спікер опозиційного парламенту Хуан Гуайдо проголосив себе тимчасовим главою держави. Його підтримали США і низка західних країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: