День Волі: в Мінську відбулися масові затримання

Читать на русском

У центрі Мінська в понеділок, 25 березня, відзначається День волі, приурочений до 101-ї річниці утворення Білоруської Народної Республіки.

У центрі Мінська в понеділок, 25 березня, відзначається День волі, приурочений до 101-ї річниці утворення Білоруської Народної Республіки.

Міліція почала затримувати людей, які беруть участь у святкуванні, пише «Слово і Діло».

На Жовтневій площі Мінська правоохоронці затримали жінку, яка прикувала себе ланцюгами до стовпа. Затримана виявилася активісткою Оленою Толстой. Про це повідомляє «Єврорадіо».

Прикута активістка говорила про те, що не дивлячись на свято, багато людей перебувають зараз у неволі.

«Сьогодні друзі наші сидять у в'язниці. Забрали вчора Дашкевича, Басалига. Тому ці ланцюги показують, що День Волі проходить в неволі. Білоруський народ гідний того, щоб вільно святкувати своє свято на площі Калиновського», - сказала Олена Толстая.

Після таких висловлювань активістку оточили ОМОНівці, зняли з неї ланцюга і відвезли на автобусі.

У цей же день були затримані музиканти - Лявон Вольський, Ігор Ворошкевич, Дмитро Дмитро Войтюшкевич і Павло Аракелян. Вони анонсували на вечір вуличний концерт на перетині вул. Революційна та Комсомольська. Однак їх попередили про те, що цей концерт буде несанкціонованим. Музиканти все ж вирішили його провести і коли прийшли на місце запланованого заходу, їх вже чекали правоохоронці. Чоловіків затримали.

Також у цей день на Жовтневій площі затримали представника Об'єднаної громадянської партії Миколи Козлова і співголову оргкомітету зі створення партії БХД Віталія Римашевського. Чоловіки хотіли покласти квіти до будівлі, в якій була проголошена незалежність БНР. Чоловіків затримали і відвезли на мікроавтобусі.

Раніше повідомлялося, що Білорусь не проти спільної валюти з РФ.

Також нагадаємо, Білорусь і Україна затвердили План демаркації кордону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: