Посли країн G7 написали Авакову листа

Читать на русском
Представники країн Великої сімки написали голові МВС листа, в якому висловили стурбованість екстремістськими рухами в Україні.

Посли країн «Великої сімки» (G7) направили листа міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову з застереженням щодо можливого зриву виборів і загрози діяльності «екстремістських рухів» в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) отримало копії двох листів, підготовлених Групою послів G7 щодо підтримки реформ в Україні, в яку входять дипломати з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великої Британії і США.

В адресованому Авакову листі від 15 березня французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що «група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких турбують».

«Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в забезпеченні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду», - заявила Дюмон.

За словами дипломата, лист англійською та українською мовами відправили до Міністерства внутрішніх справ України в той же день.

Нагадаємо, 9 березня активісти «Національного корпусу» і «Нацдружин» намагалися прорватися до Петра Порошенка під час його виступу в Черкасах. В результаті зіткнення активістів «Національного корпусу» з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 поліцейських. На наступні вихідні активісти продовжили протести.

Відзначимо, 29 грудня 2018 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що МВС не допустить застосування незаконних схем на виборах 2019 року.

Нагадаємо, перший тур виборів президента України пройде 31 березня. Якщо жоден з кандидатів не отримає більше 50% голосів виборців, 21 квітня відбудеться другий тур виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: