Відкриття КПВВ «Золоте» опинилося під загрозою

Читать на русском
Українська сторона СЦКК оцінює подібні дії, як навмисне блокування питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні.

Відкриття контрольного пункту в'їзду-виїзду «Золоте» в Луганській області під загрозою: бойовики відмовилися надати гарантії безпеки.

Про це на сторінці прес-центру штабу ООС у Facebook повідомляє українська сторона СЦКК в суботу, 23 березня, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє збільшити кількість контрольних пунктів в'їзду-виїзду на лінії розмежуванняСказано 15 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як зазначається, з метою поліпшення гуманітарної ситуації в регіоні українською стороною було сплановано проведення заходів, спрямованих на відкриття та введення в експлуатацію КПВВ «Золоте».

У зв'язку із цим, українська сторона підготувала всі відповідні документи і пройшла необхідні процедури щодо будівництва, обладнання та підготовки до відкриття даного об'єкта, яке заплановане на завтра, 24 березня.

«22 березня 2019 року Збройними Силами України були надані гарантії щодо дотримання режиму припинення вогню під час проведення відкриття та подальшого функціонування КПВВ у районі населеного пункту Золоте. У той же час, УС СЦКК звернулася до СММ ОБСЄ із питання співпраці та отримання додаткових гарантій безпеки, дотримання режиму припинення вогню від російської окупаційної адміністрації тимчасово окупованих територій, а також забезпечення присутності дзеркальних патрулів СММ ОБСЄ у зазначеному районі», - підкреслюється в повідомленні.

Але «російська окупаційна адміністрація тимчасово окупованих територій не змогла надати гарантії безпеки, посилаючись на поточну ситуацію із безпеки», додається в ньому.

Українська сторона СЦКК оцінює подібні дії, як навмисне блокування питання відкриття КПВВ, що погіршить гуманітарну ситуацію в регіоні.

Нагадаємо, відкриття КПВВ «Золоте» періодично обговорювалося на засіданнях контактної групи в Мінську. Раніше неодноразово українська сторона запускала пункт пропуску, однак з боку непідконтрольною частині Луганської області пропуск завжди блокувався. У зв'язку з цим відкриття ще одного КПВВ переносилося.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: