Працівникам «Укрзалізниці» пообіцяли підняти зарплати

Читать на русском
Співробітникам Укрзалізниці у 2019 році підвищать зарплати на 15 відсотків. Водночас зарплати членів правління компанії й адміністрації будуть скорочені.

Співробітникам Укрзалізниці у 2019 році підвищать зарплати на 15%. Водночас зарплати членів правління компанії й адміністрації будуть скорочені.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час зустрічі зі співробітниками компанії, повідомляє прес-служба міністерства, пише «Слово і Діло».

«У цьому році запускаємо в експериментальному режимі приватну тягу. І водночас ми піклуємося про самих залізничників - основний капітал компанії. По-перше, ми підвищуємо на 15% зарплату працівників. По-друге, ми ініціюємо скорочення зарплати членів правління й адміністративного персоналу», - сказав Омелян.

Він додав, що сталий розвиток Укрзалізниці є питанням національної значущості. При цьому ключовим завданням є забезпечення якісного пасажирського сполучення.

«Розроблено проект закону про залізничний транспорт, прийняття якого дасть галузі абсолютно нові перспективи. ... Ми віримо, що в цьому році ми зробимо так само, як з Укрпоштою, й Укрзалізниця нарешті отримає кошти з державного бюджету на закупівлю нових пасажирських поїздів, на ремонт пасажирських вагонів», - сказав Омелян.

Міністр зазначив, що іншим важливим питанням є якість вантажних перевезень: «Це болюче питання. Але ми віримо, що тільки співпраця з великими іноземними компаніями може дати нову якість Укрзалізниці».

Нагадаємо, минулого тижня співробітники Укрзалізниці під Кабміном вимагали підвищення зарплат.

Як повідомили раніше в Укрзалізниці, щоб зробити залізничні перевезення беззбитковими, вартість квитків потрібно підняти більш ніж удвічі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: