Підвищення тарифів на перевезення «Укрзалізниці» не підтримали

Читать на русском
Держрегулятор запропонував створити комісію, щоб вивчити обгрунтованість підвищення тарифів АТ Укрзалізниця.

Державна регуляторна служба України пропонує створити експертну робочу групу, щоб встановити економічно обґрунтований тариф на вантажні перевезення АТ «Укрзалізниця».

Як пише «Слово і Діло», про це стало відомо на нараді з питань запланованої індексації тарифів на залізничні перевезення, що відбулася 15 березня.

«На мій погляд, повинна бути прозорість тарифних рішень АТ «Укрзалізниця», повинна бути прогнозованість зміни тарифів. Для обговорення цього питання потрібно створити робочу експертну групу при Мінінфраструктури, з «Укрзалізницею», нами, асоціаціями, що представляють бізнес, і прийняти рішення на наступному тижні», - зазначила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

За словами Данила Білака, члена наглядової ради АТ «Укрзалізниця», важливим є питання детального обговорення змін тарифів з бізнесом.

Під час виступу на нараді ДРС співголова логістичного комітету Американської торгової палати Сергій Вовк наголосив, що підвищення тарифів на залізничні перевезення відіб'ється додатковим навантаженням на рівні 10 млрд. грн. на компанії.

Омелян розповів про нелегальні пассажирські перевезення в УкраїніЧерез негативний вплив чорного ринку автобусних перевезень в Україні знижується їх якість і безпека.

«Ми проаналізували підвищення у зв'язку з індексацією. Готується велике непряме підвищення вантажоперевезень - понад 10 млрд. грн. Наша пропозиція: вийти на економічно обґрунтований рівень підвищення тарифів. Пропоную створити ефективну робочу групу. Думаю, можна вийти на компромісне рішення», - зазначив Сергій Вовк.

Народний депутат Володимир Гусак розповів, що кожне підвищення тарифів «Укрзалізниці» веде до зменшення обсягів вантажоперевезень. Тому політика підвищень тарифів не веде до збільшення доходів держмонополії.

Учасники наради, представники профільних асоціацій та галузевих об'єднань, впевнені, що в рамках роботи робочої групи можна виробити компромісне рішення, що не відіб'ється настільки сильним зростанням навантаження на витрати бізнесу через різке подорожчання вантажоперевезень.

Раніше в «Укрзалізниці» анонсували подорожчання квитків.

Також перевізник розповів про нові вагони для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: