Стала відома вартість будівництва станцій метро на Виноградар

Читать на русском
Вартість будівництва двох станцій метро на Виноградар у Києві – Мостицька та Проспект Правди – оцінюється в 6 млрд грн.

Вартість будівництва двох станцій метро на Виноградар у Києві – «Мостицька» та «Проспект Правди» – оцінюється в 6 млрд грн.

Як пише «Слово і Діло», про це на презентації проекту будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» до житлового масиву Виноградар заявив президент України Петро Порошенко.

Кличко оголосив про початок будівництва метро на ВиноградарУ Києві починається будівництво метро на Виноградар. Завершити будівництво гілки планують до кінця 2019 року.

За словами Порошенка, загальна вартість введення в експлуатацію станцій «Мостицька» і «Проспект Правди» оцінюється в 6 млрд грн. Він також зазначив, що завдяки децентралізації Київ буде забезпечений ресурсами, щоб профінансувати будівництво.

Він також нагадав, що минулого року з держбюджету на першу чергу будівництва станцій Сирецько-Печерської лінії скерували 2,5 млрд грн, цього року планується виделення ще 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, в грудні 2018 року повідомлялося, що Кабмін скерує 2,5 млрд грн на будівництво метро на Виноградар. За словами Гройсмана, суму виділять у межах програм інфраструктурного розвитку регіонів.

Відзначимо, в лютому скасували тендер на будівництво метро на Троєщину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: