Банки України за рік удвічі збільшили прибуток

Читать на русском
За два місяці 2019 року платоспроможні банки отримали 8,7 млрд грн чистого прибутку, що вдвічі більше показника за аналогічний період 2018 року.

Платоспроможні банки України в січні-лютому 2019 року отримали 8,7 млрд грн чистого прибутку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

«У січні-лютому 2019 року платоспроможні банки отримали 8,7 млрд грн чистого прибутку. За аналогічний період минулого року банківська система отримала чистий прибуток у розмірі 3,99 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Доходи банків за два місяці поточного року зросли на 40% до 39,3 млрд грн, тоді як витрати лише на 28% до 30,6 млрд грн. Сприяли прибутковості банків такі чинники: зростання чистих процентних доходів банків на 36% до 14,4 млрд грн, зростання чистих комісійних доходів банків на 20% до 6,4 млрд грн, позитивний результат від переоцінки і від операцій купівлі-продажу на 2,2 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що банки України отримали рекордний місячний прибуток. За перший місяць 2019 року банківська система України отримала чистий прибуток майже 5,5 млрд грн.

Зазначимо, що минулого року банківська система України відновила історичний максимум із прибутку, заробивши 21,7 мільярда гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: