Банки вийшли на докризовий рівень кредитування

Читать на русском
Портфель гривневих кредитів населенню за минулий рік зріс на 31,4%, до 135,4 млрд гривень, перевищивши обсяг у докризовий період.

Кредитний портфель українських банків у національній валюті за 2018 рік зріс на 8,1%, до 616 млрд гривень.

Про це йдеться в попередніх даних Грошово-кредитної статистики за грудень минулого року, опублікованим напередодні Нацбанком, пише «Слово і Діло».

Кількість банківських відділень в Україні скоротиласяУ країні станом на 1 січня 2019 року кількість відділень банків скоротилася на 251 одиницю.

За даними регулятора, портфель гривневих кредитів населенню за рік зріс на 31,4%, до 135,4 млрд гривень, перевищивши обсяг портфеля в докризовий період. Зростання обумовлене активним розвитком банками споживчого кредитування, пояснили в НБУ. Однак у грудні 2018 року портфель гривневих кредитів залишився майже на рівні попереднього місяця (листопада).

Портфель гривневих кредитів бізнесу за минулий рік збільшився на 2,7%, до 478,5 млр грн, хоча в грудні він зменшився на 1,5%.

Також у 2018 році зросли залишки за кредитами в іноземній валюті (в доларовому еквіваленті) - на 6,7% до $14,4 млрд (в грудні знизилися на 4,4%).

Раніше в НБУ заявили, що, за підсумками 2018 року, українські банки покажуть рекордний прибуток за останні десять років. Так, за 11 місяців прибуток банків склав майже 20 млрд гривень, з яких п'ять були отримані в листопаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: