Ми маємо йти до подвійного громадянства – Клімкін

Читать на русском
В Україні повинні прописати критерії набуття подвійного громадянства для представників української діаспори.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що представникам української діаспори потрібно надавати подвійне громадянство.

Він розповів про це в інтерв'ю «Радіо Культура», передає «Слово і Діло».

«Я взагалі за подвійне громадянство для таких українців і послідовно за це виступаю. Я вважаю, що ми маємо просто прописати критерії. Звичайно, ми маємо до цього йти», – сказав він.

Клімкін наголосив, що держава втрачає тисячі українців, які могли б працювати в держорганах України, займатися бізнесом або створювати сучасну культуру у країні.

26 лютого він заявляв про необхідність дозволити подвійне громадянство в Україні. Завдяки цьому, за його словами, у державу зможуть приїхати професіонали «з інших країн, щоб допомогти нам у реформах».

Подвійне громадянство в Україні: як політики обіцяють боротися з порушеннямСлово і Діло аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

У жовтні 2018 року він говорив, що українська влада не буде карати за подвійне громадянство жителів Закарпатської області, які отримали паспорти Угорщини.

Також, раніше Павло Клімкін виступив за введення подвійного громадянства в Україні, однак з обмеженням для осіб з громадянством РФ, зокрема, під час агресії.

Відзначимо, соціологи з'ясували, чи пишаються українці своїм громадянством.

Тим часом, в Росії спростили отримання громадянства для українців.

«Слово і Діло» аналізувало, як українські політики готові боротися з подвійним громадянством серед колег і чиновників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: