У Рівному пошкодили монумент Вічної Слави

Читать на русском
Поліцейські встановили, що у бронзових скульптур солдатів і дівчинки відрізали пальці і носи.

У місті Рівному невідомі зловмисники пошкодили монумент Вічної Слави. Вони зрізали низку елементів бронзової композиції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє регіональне управління Нацполіції в четвер, 14 березня.

Стосовно дій вандалів правоохоронцям сьогодні повідомила 70-річна місцева жителька.

«Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що невідома особа здійснила зрізи в чотирьох місцях бронзового багатофігурного горельєфа, який розташований на вертикальній площині пагорба. Поліцейські виявили відсутність у скульптурі солдата двох пальців, а у дівчинки та ще одного солдата - носа», - йдеться в повідомленні.

За фактом руйнування пам'ятника порушено кримінальну справу за статтею про осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам'ятника, побудованого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни (ч. 2 ст. 297 КК України).

«В рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину, а також точний час пошкодження», - додали в поліції.

Нагадаємо, 3 березня у Львові знесли 30-метровий Монумент слави. Повідомлялося, що перед цим його не могли знести два дні. Складність була в тому, що всередині конструкції - металева основа.

А через три дні у Львові вкрали бронзовий барельєф радянського розвідника Миколи Кузнєцова з гранітної надгробної плити на Пагорбі Слави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: